Το “τηγανόψωμα” όπως το λέει η Ευβοιώτισσα γιαγιά μου, είναι το πρώτο φαγάκι που έμαθα να μαγειρεύω! Γνωστό και ως τυροπιτάρι είναι ένα απ΄τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά, ελληνικά πιάτα! Εύκολο και χορταστικό κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί! Αν έχετε έστω μικρή εμπειρία στο άνοιγμα φύλλου θα τα φτιάξετε στο πι και φι! Περίπου μισό κιλό αλεύρι, μια κούπα νερό, λίγο ξύδι (1 κουταλιά), λίγο ελαιόλαδο (1-2 κουταλιές) και μια πρέζα αλάτι. Φτιάχνω το ζυμαράκι και το αφήνω να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσω την γέμιση. Μισό κιλό φέτα τριμμένη, 3-4 αυγά (ανάλογα με το μέγεθός τους) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι! Ανακατεύω καλά! Χωρίζω τη ζύμη σε 4 κομμάτια κι ανοίγω 4 φύλλα.
Μοιράζω διάσπαρτα γέμιση στο φύλλο..
και διπλώνω σαν πακετάκι..
τηγανίζω σε μέτρια φωτιά (αν το δυνατό στο μάτι της κουζίνας είναι το 9 τηγανίζουμε στο 6-7)
Το “τηγανόψωμα” όπως το λέει η Ευβοιώτισσα γιαγιά μου, είναι το πρώτο φαγάκι που έμαθα να μαγειρεύω! Γνωστό και ως τυροπιτάρι είναι ένα απ΄τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά, ελληνικά πιάτα! Εύκολο και χορταστικό κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί! Αν έχετε έστω μικρή εμπειρία στο άνοιγμα φύλλου θα τα φτιάξετε στο πι και φι! Περίπου μισό κιλό αλεύρι, μια κούπα νερό, λίγο ξύδι (1 κουταλιά), λίγο ελαιόλαδο (1-2 κουταλιές) και μια πρέζα αλάτι. Φτιάχνω το ζυμαράκι και το αφήνω να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσω την γέμιση. Μισό κιλό φέτα τριμμένη, 3-4 αυγά (ανάλογα με το μέγεθός τους) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι! Ανακατεύω καλά! Χωρίζω τη ζύμη σε 4 κομμάτια κι ανοίγω 4 φύλλα.
Μοιράζω διάσπαρτα γέμιση στο φύλλο..
και διπλώνω σαν πακετάκι..
τηγανίζω σε μέτρια φωτιά (αν το δυνατό στο μάτι της κουζίνας είναι το 9 τηγανίζουμε στο 6-7)
Δοκιμάστε!
YOU MIGHT ALSO LIKE
Φτιάχνω αντισηπτικό!
Το αντισηπτικό χεριών είναι κομμάτι της καθημερινότητάς
Read more